Begane grond
Entree vanaf de cour in de ruime woon-/eetkamer (36m2) met eikenhouten balkenplafond, vloer van oude terracotta plavuizen (de ‘tommettes’ die oorspronkelijk op de zoldervloer lagen) en veldstenen muren. De ruimte is voorzien van een gezellige houtkachel. In de kamer staat een stalen spiltrap die naar de zolderverdieping leidt.
De woonkamer staat in verbinding met de ruime keuken (27m2), waarbij de vloer, de natuurstenen muren en het balkenplafond doorlopen. De keuken is volledig ingericht met koelkast, vaatwasmachine en royaal gasfornuis. De keuken heeft een eigen entree – eveneens naar de cour – waardoor het gemakkelijk is om eten en drinken mee naar buiten te brengen.

Zit-/slaapkamers
Bereikbaar via de wenteltrap. Een hal biedt toegang tot twee ruime (beide met een oppervlakte van ca. 25 m2) en lichte kamers, ieder voorzien van een open badkamer met inloopdouche, wastafel, toilet en vloerverwarming. De kamers hebben twee éénpersoons bedden (boxspring) die uiteraard tegen elkaar aan geschoven kunnen worden. Eén kamer heeft 2m20 bedden. Beide kamers hebben hoge plafonds (nokhoogte 5 m!) waarbij het houten gebinte en de natuurstenen muren in het zicht zijn gebleven. De twee kamers worden van elkaar gescheiden door een ruime overloop.

Buiten
Op de ruime cour (ruim 400 m2) voor het huis is een terras en een zitbank. Achter het huis is een verhoogde rozentuin met verschillende fijne plekken om te zitten: onder het bladerdak (of als u geluk heeft het bloemendak) van de blauwe regen of in de zon met het ruisende bamboebosje achter u. Het is heerlijk dwalen door het tuinencomplex (4000 m2), waar altijd wel dat ene favoriete schaduwplekje te vinden is om wat te lezen, te mijmeren of juist die lekkere plek in de zon.
De meest denkbare middelen voor een zonnig verblijf, zoals een barbecue, tuinmeubilair of buitenspellen zijn beschikbaar.

Logement Mme Chapelle is rookvrij en de hond is in overleg in voor- en naseizoen welkom.

Bekijk de foto’s